Peräpukamien hoito

Peräpukamien hoito

Peräpukamissa normaali verisuonirakenne suurentuu tai pullistuu peräaukon ulkopuolelle.

Peräpukamat ovat peräaukon ympärillä olevia laskimolaajentumia. Peräpukamia voi esintyä sekä peräaukon sisä- että ulkopuolella. Peräpukamiin liittyvät oireet ovat yleisiä, usein itsestään paranevia, mutta toistuvia vaivoja. Tuore verenvuoto (ulostamisen jälkeen tai paperiin pyyhittäessä), kutina, ärsytysoireet ja kipu ovat tyypillisiä oireita.

Peräpukamien itsehoito:

  • Oireettomia pukamia ei tarvitse hoitaa
  • Paikallisvalmisteita voidaan käyttää oireiden tilapäiseen lievittämiseen.
  • Raskauden aikana peräpukamat ovat yleisiä ja niitä hoidetaan paikallishoitona, istumakylvyillä sekä ummetusta hoitamalla.

 

Lue lisää peräpukamista Itsehoito-ohjeet "Peräpukamien hoito"

 

Apteekkini.fi on Teerijärven apteekin ylläpitämä nettiapteekki, josta löydät koko apteekin valikoiman: lääkkeet (itsehoitolääkkeet ja reseptilääkkeet) ja muut apteekissa myytävät tuotteet.

 

Näytä yhdellä sivulla
Lajitteluperuste:

MICRO H kerta-annostuubit peräpukamiin 10 x 5 ml on ensimmäinen kerta-annoksiin pakattu peräpukamahoito.

15,10
1 kpl = 1,51 €

Ac3 Comfort geeli lievittää peräaukon vaivoja kuten ärsytystä, kutinaa ja muita vaivoja. Ehkäisee peräpukamia ja peräaukon haavaumia.

11,00
1 kg = 366,67 €

Ac3 Comfort geeli lievittää peräaukon vaivoja (kuten ärsytystä, kutinaa ja muita vaivoja). Ehkäisee peräpukamia ja peräaukon haavaumia.
21,60
1 l = 480,00 €

Lääke

Hädensa-peräpuikkoja käytetään peräpukamien ja peräaukon pinnallisten haavaumien aiheuttamien oireiden lievittämiseen sekä peräaukon kutinan ja ulostamiskipujen lievittämiseen. Sen vaikuttavat aineet ovat iktammoli ja mentoli. Iktammolilla on bakteerien ja sienten kasvua estävä antiseptinen vaikutus. tulehdusta lievittävää vaikutusta. Mentoli aiheuttaa viileän tunteen, lievittää kipua ja vähentää kutinaa.
7,91
1 kpl = 0,79 €

Lääke

Scheriproct Neo rektaalivoide tilapäisesti peräpukamien, peräsuolen tulehdusten ja pinnallisten peräaukon haavaumien hoitoon. 

14,99
1 kg = 499,67 €

MICROH KOSTEUSPYYHKEET ovat aktiivisella liuoksella kostutettuja kosteuspyyhkeitä peräpukamien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn.

14,30
1 kpl = 0,72 €

Peräaukon alueen pienien haavaumien hoitoon.

9,95

Kuituvalmisteet

Kun vatsa toimii normaalisti, peräpukamatkin usein parantuvat. Kuituvalmisteet auttavat ummetuksen hoidossa.