Toimitusehdot - Apteekkini.fi

 

Tilaaminen

Tilauksen vahvistamiseksi asiakkaan tulee ilmoittaa oma nimensä, osoitteensa, sähköpostiosoitteensa ja puhelinnumeronsa. Asiakastiedot ovat luottamuksellisia, eikä tietoja luovuteta muille osapuolille. Lähetämme tilausvahvistuksen sähköpostitse. Alle 18-vuotias tarvitsee huoltajan suostumuksen tilaukselleen. Huoltajan nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite on mainittava tilauskaavakkeen Vahvista tilaus -sivulla (Tilausta- ja toimitusta koskevat huomautukset tekstikentässä). Osa lääkkeistä voidaan toimittaa vain 18 vuotta täyttäneille, jolloin tilaajan täytyy olla täysi–ikäinen.

 

Rekisteröityminen

Itsehoitolääkkeiden ja ei-lääkkeellisten tuotteiden tilaaminen onnistuu ilman rekisteröitymistäkin. Suosittelemme kuitenkin rekisteröitymään, jolloin voit hallita henkilökohtaisia tietojasi, muuttaa toimitusosoitetta, hallita ostoslistoja ja seurata tilauksiasi. Reseptilääkkeiden tilaaminen edellyttää rekisteröitymistä verkkopalveluumme.

 

Lääkkeiden hinnat

Reseptilääkkeiden hinnat ovat Valtioneuvoston hyväksymän lääketaksan mukaisia ja ne päivittyvät 2 kertaa kuukaudessa. Reseptilääkkeet ovat lain mukaan kaikissa apteekeissa ja verkkoapteekeissa samanhintaisia.

Ilman reseptiä myytävien lääkkeiden hinnat voivat vaihdella eri apteekeissa ja verkkoapteekeissa.

 

Itsehoitolääkkeiden tilaaminen

Itsehoitolääkkeitä tilattaessa on valittava haluaako apteekin ottavan yhteyttä lääkeneuvonnan saamiseksi vai ei. Pyydettyäsi lääkeneuvontaa farmaseutti tai proviisori soittaa ilmoittamaasi numeroon ennen lääkkeiden lähettämistä.

Lääkkeillä ei ole normaalia 14 päivän palautusoikeutta (Kts. Tarkemmin kohta Tuotteiden Palautusoikeus).

Jos ennen itsehoitolääkkeiden lähettämistä annetun lääkeneuvonnan yhteydessä huomataan, että lääke on sopimaton tai tarpeeton, palautetaan kyseisen lääkevalmisteen hinta asiakkaalle.

Lääketilausten sisältö jää vain Apteekkini.fi -verkkoapteekin tietoon.

Reseptilääkkeiden tilaaminen

Voit tilata verkkopalvelumme kautta myös reseptilääkkeitä, jos sinulla on sähköinen resepti (eResepti) ja olet rekisteröitynyt verkkopalveluumme. Tutustu tarkempiin ohjeisiin reseptilääkkeiden tilaamisesta.

Jotta voimme toimittaa sinulle reseptilääkkeitä, pyydämme sinulta reseptilääkkeitä tilatessasi seuraavat asiat:

 • Lupa noutaa tietosi KELA:lta ja Reseptikeskuksesta. Reseptikeskus on Kelan ylläptämä valtakunnallinen tietokanta, joka sisältää kaikki sähköiset reseptit ja apteekkien niihin tekemät toimitusmerkinnät.
 • Henkilötunnuksesi (jotta voimme noutaa reseptin ja saada selvitettyä mahdollisen KELA-korvauksen)
 • Tunnistaumisen henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella, jotta tunnistamme sinut henkilöksi, jolle resepti on kirjoitettu.

Reseptilääketilaus postitetaan kun tilaus on maksettu. Tämän vuoksi reseptilääketilauksia ei voi maksaa laskulla. Reseptilääkkeille ei voi valita myöskään kotiinkuljetusta.

Maksaminen

Tuotteiden hinnat on esitetty tuote-esittelyjen yhteydessä. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 10 %, 14 % tai 24 %. Veroerittely näkyy ostoskorissa ja tilausvahvistuksessa.

 

Maksupalvelutarjoaja:

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7

Innova 2 Lutakonaukio 7 40100 Jyväskylä

Puhelin: 020 718 1830

www.paytrail.com

 

Tuotteet ja niiden postikulut maksetaan tilauksen yhteydessä tai laskulla. Verkkoapteekissamme voidaan maksaa seuraavilla maksutavoilla:

Maksuliikenne toteutetaan pankkien tai luottokunnan SSL-salatussa järjestelmässä. Asiakkaan tili- tai korttinumerot eivät välity Apteekkini.fi -verkkoapteekin tietoon.

Maksaminen tapahtuu Paytrail Oyj (2122839-7) sivuston kautta.

 

Verkkopankit

 

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksu- ja rahoituspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj (2122839-7) ostaa maksusuorituksen ja tilittää sen kauppiaalle. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

Klarna Lasku ja Klarna Tili

Klarna Lasku

Klarnalla saat 30 päivää kulutonta ja korotonta maksuaikaa. Maksuaika alkaa tilauksen lähettämisestä. Tämä tarkoittaa, että vastaanotat tuotteen ennen kuin sinun tarvitsee maksaa sitä. Voit myös kaikessa rauhassa kokeilla tuotetta ennen ostopäätöksen tekoa. Mikäli jostain syystä haluat palauttaa tuotteen sinun ei tarvitse odotella rahojen palautumista tilillesi. Lasku lähetetään tilauksesi mukana. Se ilmestyy myös Klarna-sovellukseen, jossa saat muistutuksia eräpäivästä ja maksat laskusi helposti. Mikäli haluat, voit myös torkuttaa maksusi, eli siirtää laskusi eräpäivää. Tästä palvelusta perimme pienen maksun.

Lisätietoa Klarna Laskun maksuehdoista
Klarnan verkkosivut

Klarna Tili

Klarnan erämaksu ei vaadi monimutkaista rekisteröintiä tai erillistä luottohakemusta. Teemme luottopäätöksen heti kassalla syöttämiesi tietojen perusteella. Mikäli sinulle myönnetään mahdollisuus erämaksuun voit valita sinulle sopivimman erämaksusuunnitelman, jonka ehdot ja kulut esitetään sinulle heti kassalla. Erämaksuillamme on aina kiinteät eräpäivät.Klarna-sovelluksessa näet aina seuraavan eräpäiväsi ja saat muistutuksia näistä. Lue luottoehtomme täällä.

Tilauksen yhteydessä Klarna voi tarkistaa luottotietosi Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä.

KLARNA on erillinen yritys ja määrittelee kriteerit joilla asiakas voi tilata tuotteita laskulle. Jos laskutusvaihtoehdon valitseminen verkkoapteekkitilauksessa ei onnistu, voi asiakas itse kysyä yksityiskohtaiset tiedot suoraan KLARNAn asiakaspalvelulta puh 09 – 425 997 771 arkisin klo 9–18.

Lisätietoa Klarna Tilin maksuehdoista
Klarnan verkkosivut

 

Jousto Laskulla ja Osamaksulla


Jousto lasku ja osamaksu on kotimainen palvelu, jolla teet ostoksesi nopeasti ja turvallisesti. Jousto on tarkoitettu yksityishenkilöille, jotka ovat hoitaneet raha-asiansa moitteettomasti.

Joustolla saat 30 vuorokautta korotonta maksuaikaa. Ostokseen lisätään 2,90€:n laskutuslisä. Laskun saatuasi voit päättää maksatko sen kokonaan vai osissa. Osamaksulla voit maksaa ostoksesi jopa 36:ssa erässä, alkaen 9,90€/kk. Jousto osamaksun kustannukset ovat 3,90€/kk ja 19,90%:n luottokorko. Voit maksaa Joustolla 30–3000 euron ostoksia.

Joustolla ostaminen on turvallista. Ensimmäisen ostoksen yhteydessä teet vahvan sähköisen tunnistautumisen. Palaavana asiakkaana voit tunnistautua helposti puhelimeen lähetettävän kertakäyttöisen koodin avulla. Jokaisen ostoksen yhteydessä teemme reaaliaikaisen ja automatisoidun luottopäätöksen. Maksutapahtuma ja tietojen välitys tapahtuu aina suojatussa yhteydessä. Lasku toimitetaan sähköpostitse. Luotonmyöntäjänä toimii Aurajoki Nordic Oy.

Lue lisää Joustosta osoitteessa www.jousto.com. Jousto –verkkokaupan mukavin maksutapa!

 

Toimitustavat ja hinnat

 

Yli 75 € tilauksille ilmainen toimitus Suomessa. Summaan lasketaan ei-lääkkeelliset tuotteet (lääkkeistä emme saa antaa alennuksia tai etuja)

 

 • Schenker noutopistepaketti 4,50. DB Schenkerin noutopisteitä on ympäri Suomen, K-ruokakaupat, R-kioskit, pakettiautomaatit ja monet paikallisten yrityksien noutopisteet. 
 • Schenker kotijakelu 9,50
 • Matkahuollon Lähellä-paketti Noutopaikaksi voit valita Matkahuollon lisäksi minkä tahansa K-Market, R -kioski, Siwa, Valintatalo -myymälän.4.90 €
 • Postipaketti (nouto postitoimipaikasta) 4,90 €
 • Nouto Postin pakettiautomaatista 4,90 €
 • Postipaketti kotiin (Ovelle-paketti) 9,90 €
 • Nouto Teerijärven apteekista* 0 €. Ilmoitamme tekstiviestillä kun tilaus on noudettavissa.
 • Nouto Alavetelin apteekista* 0 €. Ilmoitamme tekstiviestillä kun tilaus on noudettavissa.
 • Maksikirje EU -maihin 15 €
 • Tilauksen maksimipaino 1,0 kg. Emme toimita toistaiseksi itsehoitolääkkeitä ulkomaille.

 

*Apteekkini.fi on Teerijärven apteekin tarjoama verkkopalvelu.

Tilaukset EU –maihin toimitetaan maksikirjeenä, jonka mahdollisesta katoamisesta Suomen posti tai Apteekkini.fi eivät vastaa.

 

 

Toimitus

Tuotteiden toimitusaika on keskimäärin 1 - 3 arkipäivää tilauksesta. Viikonloppuna vastaanotetut tilaukset käsitellään maanantaina. Ilmoitamme aina asiakkaalle, jos tuotteen saatavuudessa on katkos. Sovimme tällöin toimituksesta erikseen. Apteekkini.fi ei vastaa postinkulun mahdollisesta häiriöistä.

Fimean lääketurvallisuudesta antamien ohjeiden mukaan lääkevalmisteita ei voi toimittaa ulkona oleviin postilaatikkoihin.

Tilauksen voi myös noutaa itse Teerijärven apteekista tai Alavetelin apteekista. Apteekkini.fi on Teerijärven apteekin tarjoama verkkopalvelu, Alavetelin apteekki on Teerijärven apteekin sivuapteekki.

Postin pakettiautomaatti

Nouda tilaamasi tuotteet Postin pakettiautomaatista. Tarkista lähin automaatti Postin pakettiautomaatti-sivuilta. Saat tiedon paketin saapumisesta pakettiautomaattiin tekstiviestillä. Älä hävitä viestiä, tarvitset sitä pakettia noutaessasi. Pakettia säilytetään automaatissa 7 vrk sen saapumisesta. Lähetyksen kulkua voi seurata lähetystunnuksen perusteella.

Nouto Postista

Nouda tilaamasi tuotteet Postin noutopisteestä. Etsi lähin Postin noutopiste. Ilmoitus paketin saapumisesta tulee tekstiviestillä (muista ilmoittaa matkapuhelinnumerosi tilausta tehdessäsi) ja voit noutaa lähetyksesi postista heti saapumispäivänä klo 16 jälkeen. Lähetyksen kulkua voi seurata lähetystunnuksen perusteella. Lähetystunnus toimitetaan sinulle sähköpostilla. Pakettia noudettaessa täytyy todistaa henkilöllisyytensä. Paketti on noudettavissa pääsääntöisesti lähettämistä seuraavana työpäivänä klo 16 jälkeen.

Ovelle-paketti

Jos asiakas valitsee toimituksen Ovelle-pakettina, se toimitetaan tilaajan kotiovelle. Ovelle-paketti jaetaan suoraan vastaanottajalle pääsääntöisesti seuraavana työpäivänä klo 14 mennessä. Postinjakelija soittaa asiakkaalle paketin saavuttua postitoimipaikkaan ja sopii asiakkaan kanssa jakeluajankohdan. Mikäli vastaanottajaa ei kahden soittoyrityksen jälkeen tavoiteta, lähetetään hänelle soittopyyntö toimitusajankohdasta sopimiseksi. Lähetyksen kulkua voi seurata lähetystunnuksen perusteella.

Matkahuollon Lähellä-paketti

Matkahuolto, Matkahuolto-asiamies, K-Market, R-Kioski, Siwa, Valintatalo tai muu Matkahuollon pakettipiste.

Noutopaikaksi voit valita Matkahuollon toimipisteen lisäksi lähes minkä tahansa K -Market, R -kioski, Siwa tai Valintatalo -myymälän. Tiheä myymäläverkosto ja pitkät palveluajat iltaisin ja viikonloppuisin takaavat, että paketin voi noutaa läheltä silloin kun itselle parhaiten sopii. Vastaanottajalle ilmoitetaan tekstiviestinä, kun paketti on noudettavissa.

Schenker noutopistepaketti Schenker kotijakelu 

DB Schenkerin noutopisteitä on ympäri Suomen, K-ruokakaupat, R-kioskit, pakettiautomaatit ja monet paikallisten yrityksien noutopisteet.

 

Schenker kotijakelu 

 

 

 

Virhevastuu ja takuu

Kaikki vialliset tai vahingoittuneet tuotteet, myös lääkkeet, vaihdetaan uusiin 14 vuorokauden kuluessa toimitusajankohdasta. Tuotevirhetapauksissa pyydämme ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme ennen palauttamista puhelimitse 06 – 867 5020 (ark klo 9 – 17, la 9 – 13) tai sähköpostitse info@apteekkini.fi. Vaihtojen ja palautusten käsittelyaika on noin 5-8 arkipäivää.

Tuotteiden mahdollinen takuu määräytyy valmistajien määrittelemien takuuehtojen mukaisesti. Ostaja on velvollinen tutustumaan tuotteen mukana toimitettuihin takuuehtoihin ennen tuotteen käyttöönottoa. Takuuehdot löytyvät käyttöohjeista, erillisestä takuulomakkeesta tai valmistajan osoittamasta verkko-osoitteesta.

Tilauksen peruminen

Kuluttajasuojalain mukaan asiakkaalla on oikeus tutustua verkkokaupan kautta tilattuihin tuotteisiin. Asiakkaillamme on kuluttajasuojalain mukainen oikeus peruttaa tilauksensa 14 päivän kuluessa syytä ilmoittamatta. Peruuttamisen määräaika päättyy 14 päivän kuluttua siitä kun asiakas on vastaanottanut tilaamansa tuotteet.

HUOMAA POIKKEUS

 • Lääkkeillä ja hygienia- ja intiimituotteilla ei ole normaalia kuluttajansuojalain mukaista etäkaupan 14 päivän palautusoikeutta (Kuluttajansuojalaki 6 luku 16 §), koska nämä tuotteet eivät ole palautettavissa myyntiin. Huomioi lisäksi, että palautusoikeuden puuttuminen koskee myös noutamatta jätettyjä lääketilauksia.

Peruuttamisoikeuden käyttämiseksi teidän on ilmoitettava meille päätöksestänne peruuttaa tilaus verkkoapteekkimme joko sähköisellä peruuttamislomakkeella, kirjeellä postitse, faksilla tai sähköpostilla. Peruuttamisen määräajan noudattamiseksi riittää, että lähetätte ilmoituksenne peruuttamisoikeuden käytöstä ennen peruuttamisajan päättymistä.

Jos peruutatte tilauksenne, palautamme teille kaikki teiltä saamamme suoritukset, myös toimituskustannukset (paitsi lisäkustannuksia siitä, että olette valinnut tarjoamastamme edullisimmasta vakiotoimitustavasta poikkeavan toimitustavan), viivytyksettä ja joka tapauksessa viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen saatuamme. Suoritamme palautuksen sillä maksutavalla, jota olette käyttänyt alkuperäisessä ostoksessa, ellette ole nimenomaisesti suostunut muuhun, ja joka tapauksessa siten, että teille ei aiheudu suoritusten palauttamisesta kustannuksia.

Tuotteiden palautus

 

Palautettavien tuotteiden tulee olla avaamattomia, käyttämättömiä ja virheettömässä kunnossa. Avatut sinetillä suljetut pakkaukset eivät ole myyntikuntoisia ja niitä ei voi enää palauttaa. Meikkien osalta edes testaaminen ei ole sallittua, koska testatut meikkituotteet eivät ole palautettavissa myyntiin. Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että verkko-ostoksia tehnyt asiakas voi tutustua tuotteeseen samoin kuin tavallisessa kaupassa. Jos palautettua tuotetta on vastoin ostajan laissa säädettyä huolenpitovelvollisuutta käytetty, on verkkoapteekilla oikeus periä arvonalennus aina tuotteen täyteen hintaan saakka palautuskuluineen.

Palautettavat tuotteet tulee pakata huolellisesti. Tuotteiden mukana on oltava dokumentti, jossa ovat asiakkaan nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, tilauksen numero, tilinumero jolle rahat palautetaan ja syy miksi tuotteet palautetaan. Mukaan on hyvä liittää myös kopio alkuperäisestä tilausvahvistuksesta. Siitä käyvät ilmi asiakkaan yhteystiedot ja tilauksen numero.

Mikäli lähetys palautuu verkkopalveluumme asiakkaan antamien puutteellisten osoitetietojen vuoksi tai asiakas ei nouda tilaustaan toimituspisteestä kahden viikon kuluessa, perimme palautuneen lähetyksen lunastamisesta ja mahdollisesta uudelleen lähettämisestä aiheutuvat kulut asiakkaalta. Mikäli asiakas peruu palautuneen tilauksen, vähennämme ylimääräiset postikulut asiakkaalle palautettavasta summasta. Ongelmatapauksissa kannattaa ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme puh (06) 867 5020 (Teerijärven apteekki) tai info@apteekkini.fi.

Apteekkini.fi maksaa lähetyskulut kokonaisuudessaan asiakaspalautusten, takuu-palautusten ja virhetoimitusten palautusten osalta.

Asiakaspalautukset on tehtävä Postin ohjeiden mukaan.

Palautukset lähetetään osoitteeseen:

ASIAKASPALAUTUS
Sopimustunnus 633868
Teerijärven apteekki
Eteläinen teerijärventie 5
68700 TEERIJÄRVI

Sähköisen kuluttajakaupan käytännesäännöt

Apteekkini.fi verkkoapteekki noudattaa toiminnassaan Kaupan Keskusliiton, Keskuskauppakamarin, Suomen Suoramarkkinointi liiton sekä Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliiton (FiCom ry) yhdessä laatimia Sähköisen kuluttajakaupan käytännesääntöjä.

Toimitusehtojen hyväksyminen

Painamalla "Osta nyt" -nappia, vahvistat tilauksesi ja hyväksyt tomitusehdot.